Van 0 tot 100

90% van alle volwassenen weten dat sport en bewegen goed voor hen is. Toch sporten veel mensen nog niet. Kenniscentrum Sport onderzoekt hoe dit komt. En wat mensen nodig hebben om in actie te komen.

Onze regering vindt het belangrijk dat alle Nederlanders gemakkelijk dichtbij huis kunnen sporten voor een sportieve levensstijl. Toch sporten veel mensen niet. Wat houdt hen tegen? Welke belemmeringen ervaren zij bewust of onbewust? Welke groepen mensen sporten het minst? En vooral: wat kun je doen om mensen wel in beweging te krijgen?

Dit doen wij

Kenniscentrum Sport onderzoekt hoe het komt dat mensen niet gaan sporten. We onderzoeken welke methoden geschikt zijn om mensen te bereiken en te activeren. En wat nodig is om mensen daarna actief te houden om een sportieve levensstijl te behouden. Deze informatie delen we, bijvoorbeeld via publicaties. Ook geven we adviezen aan sociale wijkteams, middelbare scholen of bijvoorbeeld woonzorgcentra.

Voorbeelden

Grenzeloos actief

Sport moet toegankelijk zijn voor iedereen, ook voor mensen met een beperking. Kenniscentrum Sport verzamelt feiten en cijfers over de deelname van mensen met een beperking. We onderzoeken hoe vraag en aanbod beter op elkaar afgestemd kunnen worden en hoe we deze doelgroep het beste kunnen bereiken. Deze informatie delen we via het kennisportaal.

12-16 jarigen

Het leven van jongeren verandert ingrijpend tussen hun 12e en 16e jaar en veel jongeren stoppen in deze fase met sporten. Het Kenniscentrum beschrijft – samen met NOC*NSF – goede voorbeelden, tips en tricks die ervoor kunnen zorgen dat meer jongeren doorgaan met sporten.

Stappenplan preventief bewegen in de ouderenzorg

Het Kenniscentrum werkt samen met Vilans en twee zorgorganisaties aan een praktisch instrument waarmee zorgorganisaties ouderen in beweging kunnen krijgen.

Vilans en Kenniscentrum Sport toetsen hun kennis in de praktijk op locatie bij zorginstelling Amstelring

Lees verder over hoe Vilans en Kenniscentrum Sport hun kennis in de praktijk toetsen op locatie bij zorginstelling Amstelring

toetsing in de praktijk bij zorginstelling Amstelring

Producten & Diensten

Relevante links naar andere pagina's