Bekroon je werkervaring

Veel kennis en ervaringen die specifiek zijn voor de buurtsportcoach, zoals het verbinden en samenwerken, leer je in de praktijk. Daar bouw je je ervaring op. EVC staat voor Erkennen van Verworven Competenties. Je kennis en vaardigheden worden getoetst aan het officiële competentieprofiel. De ervaringsrapportage maakt glashelder wat je weet en kunt en is een mooie aanvulling op je CV.

Met een branchecertificaat ben je meer waard. Als buurtsportcoach heb je diverse taken; communiceren, verbinden, organiseren en het opzetten van activiteiten. Een buurtsportcoach draagt veel verantwoordelijkheid en is een belangrijke schakel in het neerzetten van kwalitatief goed sport- en beweegaanbod. Tijdens het uitvoeren van je werk vergroot je continu je kennis en ervaringen. Maar wat is dat nu eigenlijk allemaal waard? Een diploma ‘Buurtsportcoach’ bestaat nog niet.

EVC is de afkorting van Erkenning van Verworven Competenties. Tijdens een EVC-procedure ga je op ontdekkingsreis naar je competenties. Je verzilvert je werkervaring en opgedane kennis in een tastbaar Ervaringscertificaat. Dat is niet alleen handig voor jou, maar ook voor je werkgever. Je werkgever kan met het Ervaringscertificaat nagaan welke taken en functies jij kunt uitvoeren. Het Ervaringscertificaat kan ook een rol spelen in een ontwikkelgesprek of bij de keuze van een training of opleiding. En het vergroot ook nog eens je kansen op de arbeidsmarkt.

Meer informatie over de EVC-procedure voor buurtsportcoaches:
Wat is het profiel van de buurtsportcoach en welke meetstandaarden worden gebruikt?
Hoe werkt het? De stappen tot een branchecertificaat
Register deelnemers EVC en brancheregister buurtsportcoach
Kosten
Veelgestelde vragen
Informatie voor werkgevers

Marco Barten

Meer weten?

Neem contact op met Marco Barten

Contact